Lajme

QKUK jep detaje për tri rastet e dyshuara për koronavirus

"Pacienti nuk ka simptoma të theksuara të sëmundjes që ka origjinën nga vendi i tij, Kina, por pas dyshimeve dhe shqetësimeve që ka pasur është paraqitur në Klinikën Infektive"

Është bërë e ditur se në Klinikën Infektive të QKUK-së janë shtrirë tre persona të dyshuar se janë prekur nga koronavirusi i ri Covid-19.

Persona e shtrirë në Klinikën Infektive janë: një femër 27-vjeçare nga Prishtina që studion në Piaqenza të Italisë, një mashkull 39-vjeçar nga Prishtina, i punësuar në Milano.

Në mesin e personave është edhe një shtetas kinez 28-vjeçar që ka ardhur nga Kina në Kosovë më 02 shkurt, njofton Zyra për Informim e QKUK-së, përcjell Klan Kosova.

Sipas mjekëve, thuhet se pacienti nuk ka simptoma të theksuara të sëmundjes që ka origjinën nga vendi i tij, Kina, por pas dyshimeve dhe shqetësimeve që ka pasur, është paraqitur në Klinikën Infektive.

Kështu kanë deklaruar nga zyra për media e Qendrës Klinike dhe Universitare e Kosovës. Ata kanë thënë se tashmë tre persona janë në monitorim dhe të njëjtëve u janë marrë mostrat për analiza.

“Një shtetas kinez 28-vjeçar, një femër 27-vjeçare studente në afërsi të Romës në Piaqenza dhe një burrë 39-vjeçar i punësuar në Milano, u janë marrë mostrat dhe pritet rezultati i analizave”, thuhet në përgjigjen e QKUK-së.