Lajme

Qytetari britanik kapet me 23 kilogram mish në Zvicër

Një qytetar britanik është kapur me 23 kilogramë mish antilopë në bagazhin e tij në një tren nate në Brig, Zvicër jugore. Mishi i padeklaruar, i cili nuk ishte i ngrirë dhe u dogj, erdhi nga Afrika e Jugut.

Njeri 59-vjeçar ishte duke udhëtiar në trenin e natës nga Venediku në Paris më 7 korrik, tha të enjten lidhja e jashtme e Administratës Doganore Federale (FCA). Destinacioni përfundimtar ishte Londra, ku mishi duhej të konsumohej.

Zyrtarët e doganës zbuluan mishin në një valixhe të mbushur me pjesë.

FCA tha se konsumimi i saj do të kishte rrezik për shëndetin e njerëzve dhe gjithashtu kafshëve.

Besohet se rreth 30% e mishit antilopë vjen nga specie të mbrojtura, duke përfshirë antilopat, si dhe majmunët dhe pangolinat. Njeriu u raportua në Federatën Federale të Ushqimit dhe Veterinës, për shkak se ai kishte shkelur lidhjen e jashtme CITES, Konventën mbi Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara të Faunës dhe Florës së Egër.