Kosova

Rritet numri i vizitorëve në Kosovë

Përmes një njoftimi, Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë në Kosovë njofton se është rritur numri i vizitorëve në Republikën e Kosovës.

“Vlen të theksohet se nga numri i përgjithshëm i vizitorëve 60.98% ishin të jashtëm kurse 39.02 % ishin vendorë.Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, statistikat e Hotelerisë për muajin qershor 2023 rezultojnë me 13.3 % rritje të vizitorëve të jashtëm, krahasuar me qershorin e vitit 2022”, bëhet e ditur në njoftim.

“Vizitat janë evidentuar nga qëndrimet në hotelet e Republikës së Kosovës, kurse vizitat ditore nuk hyjnë në këtë evidencë e që nëse llogariten përqindja do të ishte shumë më e lartë. Kosova, gjithnjë e më atraktive për turistët”, vijon njoftimi.