Lajme

Rritja e rasteve në Zvicër, mund të ndryshojë kërkesat e testimit

Sa më i lartë të jetë numri i infeksioneve në popullatë, aq më e madhe është mundësia për masa të reja rreth kërkesav të testeve

Sa më i lartë të jetë numri i infeksioneve në popullatë, aq më i madh është rreziku që një person të ketë një rezultat të rremë negativ, veçanërisht me një test antigjeni, shkruajnë mediat zvicerane.

Këta njerëz do të shkojnë në ngjarje dhe do të kontaminojnë të tjerët, sipas Samia Hurst, nënkryetare e Task Forcës Covid-19, transmeton albinfo.ch.

Një mënyrë për të zvogëluar këtë rrezik është të kërkosh një test PCR (në vend të antigjenit), në mënyrë që të marrësh një certifikatë Covid, ose të mos lëshosh më shumë certifikata për njerëzit e testuar, tha FOPH’s Mathys.

“Dhënia e këtyre personave me kalim, duke ditur se ata janë potencialisht ngjitës, është një rrezik i njohur dhe ishte një zgjedhje politike”, theksoi ai.

Në vend të kësaj, dokumenti mund të bëhet një “certifikatë e imunitetit”, e rezervuar vetëm për të vaksinuarit dhe të shëruarit, me theks të veçantë për të gjitha udhëtimet që ndodhin në Zvicër. Rritja e rasteve mund ta bëjë më të vështirë udhëtimet duke rifreskuar masat e mëparshme. Sidoqoftë, tani për tani, nuk ka ndonjë masë të re ndaj Covid. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI