Lajme

Sa paguhen mësuesit, IT, taksistët, diplomatët në Zvicër

Mësuesit në Zvicër fitojnë një mesatare prej 87,500 CHF bruto - megjithëse kjo ndryshon shumë ndërmjet kantoneve

Shifrat e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) tregojnë edhe punët më të paguara në Zvicër

Edhe pse OECD nuk rendit të ardhurat për çdo vend pune, Libri i Pagave Zvicerane i vitit 2019 (Lohnbuch Schweiz 2019) siguron një zbërthim të profesioneve.

Paga mesatare më e lartë për një punë në postin e CEO – është  110,000-130,000  franga bruto në vit.

Fitojnë pak më pak njerëzit në IT, ku mesatarja është 117,000 franga në vit, përcjell tutje albinfo.ch.

Juristët në Zvicër fitojnë mesatarisht 111,600 në vit, duke dalë në vendin e tretë.

Ka disa pozicione më të specializuara me një pagë vjetore më të lartë – megjithëse këto punë janë pak më të vështira për t’u realizuar. Diplomatët në Zvicër fitojnë mesatarisht rreth 162,660 CHF – punë e mirë nëse mund ta merrni, përcjell tutje albinfo.ch.

Mësuesit në Zvicër fitojnë një mesatare prej 87,500 CHF bruto – megjithëse kjo ndryshon shumë ndërmjet kantoneve.

Në Gjenevë, një mësues fiton mesatarisht 97,000 CHF – ndërsa në Ticino kjo shumë është 66,000 CHF.

Nëpunësit civilë mesatarisht fitojnë 85,800 CHF, që është pagë afërsisht e njëjtë me atë të një gazetari ose redaktori.

Taksistët janë ndër më pak të paguarit në Zvicër – duke fituar 38,000 bruto në muaj.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI