CH-Ballkani

Samiti i Sofjes do të shërbejë për të gjetur një përgjigje ndaj Donald Trump

BE kërkon ta shpëtojë marrëveshjen me Iranin, ndërsa SHBA ka paralajmëruar se do të sanksionojë të gjithë firmat që do të kenë shkëmbime tregtare me Teheranin

Një javë pas prishjes së marrëveshjes me Iranin nga SHBA, shtetet europiane dhe shefat e tyre do të takohen të mërkurën në Sofie për të gjetur një përgjigje të përbashkët ndaj presidentit Donald Trump, shkruan focus.de.

BE kërkon ta shpëtojë marrëveshjen me Iranin, ndërsa SHBA ka paralajmëruar se do të sanksionojë të gjithë firmat që do të kenë shkëmbime tregtare me Teheranin.

Kjo duhet të jetë një formulë e vështirë për Europën.

Samiti i Sofjes përveç tjerash ka si pikësynim afrimin e BE-së me gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor. Këtu kishte një kontest mes Spanjës, e cila nuk deshte të merrte pjesë në një tavolinë me Kosovën.

Megjithatë “ne kemi gjetur një formë, me të cilët mund të punojmë,” tha një përfaqësues i lartë europian të martën për median gjermane.