Lajme

Shiu i dendur i mbushi lumenjtë zviceranë

Pas verës së nxehtë, reshjet intensive rikthyen nivelin e ujit në lumenjtë zviceranë

Pas periudhës së zgjatur të thatësirës gjatë verës, “reshjet intensive” po përfshijnë disa pjesë të vendit, sipas shërbimit zyrtar meteorologjik të Zvicrës, MeteoSuisse, i cili po lëshon paralajmërime për të qëndruar larg rrugëve ujore, përcjell albinfo.ch.

“Shirat intensive shkaktojnë shpejt fryrjen e përrenjve dhe lumenjve. Ato në disa zona mund të shkaktojnë përmbytje ose të shkaktojnë rrëshqitje dheu në zona të pjerrëta”, thuhet në shërbim.

Oberland Bernese si dhe disa pjesë të Zvicrës frëngjishtfolëse janë vendosur në nivelin e alarmit 3 (nga 5), që paraqet “rrezik të rëndësishëm”.

Niveli i alarmit është ngritur gjithashtu në 2 (“rrezik i moderuar”) në shumë rajone të Zvicrës gjermanishtfolëse, ku janë të mundshme përmbytjet lokale, paralajmëron MeteoSuisse.

https://www.albinfo.ch/wp-admin/post.php?post=592132&action=edit&lang=sq

https://www.albinfo.ch/wp-admin/post.php?post=592132&action=edit&lang=sq


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI