Shkurt.ch

Shoferi i kamionit ndalohet nga policët, tentoi t’i mashtronte ata

Një shofer kamioni ka tentuar të mashtroj policinë në lidhje me tahografin e automjetit të tij.

Ai kishte manipuluar në tahografin e tij, ndërsa si veturë e dyshuar kamioni u ndan nga policia e kantonit St. Gallen në autostradën A1.

Shoferi 48-vjeçar ishte ndaluar ditën e djeshme në zonën e Thurau.

Atje, kamioni u kontrollua nga specialistë të transportit të rëndë të policisë kantonale St. Gallen. Në këtë proces, janë vërejtur mospërputhje në tahografin dixhital. Manipulimet i lejonin shoferit të ndikonte në pushimin e tij dhe në kohët e vozitjes sipas vullnetit.

Shoferi më në fund pranoi se një sistem shtesë ishte instaluar në kamion. Me këtë, një regjistrim në sistemin e tahografit mund të parandalohet ose manipulohet.

Megjithatë, që nga kalimi i kufirit në Zvicër, shoferi nuk kishte treguar ndonjë shkelje të drejtpërdrejtë.

Në kabinën e shoferit, policia gjeti një kuti elektronike pas mbulesës së altoparlantit.

Kamioni u transferua pastaj në një seminar për riparimin e kamionëve për inspektim të mëtejshëm.

Atje, i gjithë sistemi i tahografit u kontrollua dhe pajisja manipuluese u hoq. Për këto shpenzime, shoferi do të duhet të paguajë. Prokurori publik i kantonit të St Gallenit gjithashtu gjobiti dhe depozitën e kujdestarisë prej 2,000 frangash, shkruan 20 minuta, përcjell Albinfo.ch.