Lajme

Shpallet gjendje e jashtëzakonshme në Maqedoni të Veriut

30 ditë gjendje e jashtëzakonshme në vend. Kjo masë, e cila aplikohet për herë të parë në historinë e vendit dhe vjen si pasojë e gjendjes me virusin korona, i jep mundësi Qeverisë të shfrytëzojë të gjitha resurset për të luftuar virusin.

Presidenti Stevo Pendarovski shpalli gjendjen e jashtëzakonshme, me kërkesë të Qeverisë dhe pasi Kuvendi deklaroi se e ka të pamundur mbledhjen pas shpërndarjes së tij. Ai kërkoi që institucionet kompetente në bazë ditore të njoftojnë për masat që marrin dhe efektin e tyre me qëllim të vendimit eventual për vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme, në rast se ka nevojë. Pendarovski tha se Qeveria do të vazhdojë të funksionojë si teknike.