Shqiperia

Shqipëria pret që vitet e tjera ta vizitojnë turistë që shpenzojnë sikurse në Maldive

Fjalimin në Asamblenë Kombëtare të të majtëve kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, e nisi me turizmin, i cili këtë vit ka shënuar shifra rekorde.

Teksa foli për vizitorë të shumtë, Rama theksoi se vitet në vijim presin turistë që shpenzojnë sikurse në Maldive.

“Shqipëria është ngritur në një nivel të ri. Të kuptojmë arritjet e sotme, duhet të jenë për në një stimul që të arrimë më shumë nesër…Ishim një vend ku turizmi ishte bukë, sufllaqe, shalqi me djathë dhe artopalantë me muzikë dasmash. Vapë dhe mungesë uji, të padurueshme. Fokusi i qeverisë tashmë është që në vend të vijnë edhe ata turistë që mund të shpenzojnë njëlloj siç do të shpenzonin në Maldive”, theksoi Rama.