Kosova

Shqiptari, zv.president ekzekutiv i kompanisë “Air France-KLM”

Oltion Çarkaxhia storie sukesei në shumë kompani të fluturimeve

Një numër i konsiderueshëm i mërgimtarëve në në botë, respektivisht në Evropë, po deportojnë në shumë fusha të ndryshme, së fundmi albinfo.ch do t’ju sjellë një store suksesi të një shqiptari në Francë që u emra zv. president i kompanisë së njohur të fluturimeve.

Rasteve të suksesshme të shqiptarëve në botë u shtohet dhe Oltion Çarkaxhia, i cili sapo është emëruar zv. president ekzekutiv i kompanisë së fluturimeve “Air France – KLM”, transmeton albinfo.ch.

Sipas revistës franceze, “Challenges”, në një artikull kushtuar shqiptarit 44 vjeçar, z. Çarkaxhia pritet të sjellë transformimet e pritura në këtë kompani, pas eksperiencës së fituar në Air Canada dhe studimeve për administrim biznes në SHBA.

Oltion Çarkaxhija është zv-president ekzekutiv i kompanisë së njohur ajrore franceze “Air France-KLM”.

I lindur në Shqipëri, ai shkoi për studime në SHBA, kur ishte 19 vjeç dhe pastaj është vendosur në Kanada, ku me punën e tij ne Air Canada ka fituar besimin dhe admirimin e drejtorit të përgjithshëm të kompanisë ajrore franko-hollandeze Benjamin Smith.

Ka qenë ky i fundit që e ka ftuar t’i bashkohet në Francë për ta ndihmuar Air France-KLM që të konkurrojë me gjigandet e tjerë të fluturimeve në botë. /Albinfo.ch