Koordinatore

Albana Krasniqi Malaj

Përkthyese juridike/Kordinatore

Vendlindja : Tiranë

Qyteti ku jeton në Zvicër: Gjenevë

 

Profili

Përkthyese juridike pranë Kancelarisë së shtetit, Gjenevë, 1995- vazhdim.
Trajnuese për të rritur, SJAC-Onex,2001.
Trajnuese eksperte –  OSAR, 2008.
Konsulente prindërore, shërbimi mediko-pedagogjik/ GE,  2001 – prill 2008.
Përkthyese eksperte pranë Zyrës Federale për refugjatë, Be, Ge, FR;  1993-  2004.
Mësimdhënëse në ciklin e orientimit /GE,  1996 – 2001Çmime-vlerësime-botime.
Presidente e  Alternative Médiation,Carouge,  2008-2010.
Anëtare e rrethit letrar Ecrire/Genève, 1996-2000.
Anëtare, eksperte në fushën e migracionit dhe e lidhjes prindërore, Cieli. Apperti/Firence-Itali/2001.
Bashkëpunëtore e zyrës së informimit tëKosovës/Ge 1993.

 

Çmime-vlerësime-botime

Kuçedra dhe e bukura e dheut, përrallë shqip-frengjisht,  Genève 1994
Regard d’enfant en exil, Croix-Rouge, Genève, 1999.

 

Përvojat në lidhje me mergimin/Ballkanin

Të gjitha përvojat profesionale janë të lidhura me fushën e migracionit (ballkanik  e më gjerë).

 

Integrimi/zhvillimi: cilat janë prioritetet?

Një integrim më i mirë në fushën socio-profesionale në Zvicër dhe një organizim më i mirë i potencialeve me pikësynim investimin dhe transferimin e kompetencave dhe të dijes drejt vendeve të origjinës. 

 

Kontakt

Université Populaire Albanaise
112, rue de Lyon
CP 593
1211 Genève 13
076 500 29 34
www.upa.ch

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriAlbana Krasniqi Malaj
  • Prejardhja:Tiranë-Shqipëri
  • Vendi ku vepron:Gjenevë-Zvicër
  • Profesioni:Përkthyese juridike/Kordinatore

  WHO’S WHO të tjera