Lajme

Shumë kantone zvicerane rivendosin masat e bllokimit

Studentët e universitetit në Belgjikë, të veshur me maska, bëjnë provime nga distanca shoqërore. Kërkesa të ngjashme do të zbatohen në disa pjesë të Zvicrës

Masat e bllokimit të koronavirusit janë forcuar në Valais, Lucern dhe Fribourg, pasi më shumë kantone zvicerane ndërmarrin hapa për të frenuar normat në rritje të infeksionit.

Në Valais, klubet e natës dhe baret do t’i nënshtrohen kontrolleve më të rrepta, ndërsa masa do të kërkohet në institucionet arsimore në Lucern dhe Fribourg, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Valais

Një javë pas katër kantoneve në veriun e Zvicrës që forcuan masat e bllokimit, kantoni jugor i Valais ka bërë të njëjtën gjë.

Nga e enjtja, 16 korrik, masat mbrojtëse do të forcohen në bare dhe klube. Jo më shumë se 100 njerëz do të lejohen pas 8 pasdite, ndërsa informacionet e kontaktit do të duhet të regjistrohen për të mundësuar gjurmimin.

Për dallim nga më parë në Zvicër, ku kjo është bërë përmes inkurajimit të mysafirëve që të plotësojnë vetë një libër, ata tani do të duhet të japin emrin e tyre të plotë, numrin e telefonit dhe adresën që do të kontrollohen përmes një kontrolli të identitetit.

Gjithashtu do të thirren për tu siguruar që numri është i saktë. Do të regjistrohen edhe orët e mbërritjes dhe të nisjes së tyre. Të gjitha informacionet duhet të ruhen për 14 ditë, pas së cilës ato do të shkatërrohen.

Duhet të respektohen kërkesat për distancimin shoqëror dhe higjena, dhe rekomandohen maskat, përcjell albinfo.ch.

Lucern dhe Fribourg

Studentëve në Universitetin e Fribourg-ut do t’ju kërkohet të mbajnë maska ​​nga semestri i ardhshëm.

Rregulli i ri zbatohet nga 31 gushti deri më 31 janar dhe mund të zgjatet.

Studentëve gjithashtu do të kërkohet të shkarkojnë aplikacionin gjurmues të koronavirus SwissCovid, ndërsa çdo vend i dytë në sallat e leksioneve do të lihet i lire, përcjell tutje albinfo.ch.

Siç është raportuar nga “NZZ” të martën, Universiteti i Bazelit po shqyrton një kërkesë të ngjashme.

Në Lucern, maska ​​janë bërë të detyrueshme në të gjitha shkollat ​​e mesme dhe shkollat ​​profesionale. Maska do të duhet të vishen në klasë dhe gjithashtu gjatë pushimeve të drekës. Që nga e marta në mëngjes, Jura po shqyrton një plan të ngjashëm.