Koronavirusi: çast pas çasti

Startojnë lidhjet e reja ndërkombëtare të trenit në Zvicër

Që nga e shtuna, më datë 4 korrik TGV Lyria me shpejtësi të lartë fillon të operojë disa trena duke filluar nga qytetet zvicerane të Gjenevës, Lausanne, Basel dhe Cyrih, deri në Paris dhe Marsejë në Francë, transmeton albinfo.ch.

Gjithashtu është bërër e ditur se në korrik, disa shërbime do të pezullohen ose modifikohen për shkak të punimeve të riparimit.

Këta trena do të plotësojnë lidhjet ndërkufitare që janë tashmë në shërbim që nga 8 qershori.

Franca:

Dy trena funksionojnë midis Gjenevës dhe Parisit, si dhe një tren midis Bazel SNCF dhe Paris.

 

Gjermani:

Trenat ndërkombëtarë gjithashtu operojnë përmes Bazel SBB dhe Schaffhausen midis Zvicrës dhe Gjermanisë, përfshirë ICE nga Hamburg ose Berlin deri në Bazel SBB, Interlaken ose Cyrih.

Chur, IC Cyrih – Schaffhausen – Stuttgart, ICE midis Këln dhe Basel SBB.

 

Austria:

Shërbimi Railjet për Vjenën dhe lidhja e KE me Graz janë në shërbim.

Lidhjet me Italinë nuk janë rifilluar ende. /Albinfo.ch.