Lajme

Zvicër: Rreth gjysma e tatimpaguesve në pension kanë pasuri bruto prej më shumë se 300,000 frangash

Shumë pensionistë në Zvicër mund të vazhdojnë t’i lënë mënjanë paratë, me një shumicë gjithashtu të gatshëm të lënë trashëgim paratë që kanë kursyer, përcjell albinfo.ch.

Në mënyrë të veçantë, 34% e njerëzve të anketuar në Zvicër të moshës 65 vjeç e lart po ndërtojnë asete në vend që t’i zvogëlojnë ato, sipas një sondazhi Swiss Life, të publikuar të mërkurën. Rreth 44% thanë se shpenzuan po aq sa marrin.

22% e mbetur përdorin të paktën një pjesë të aseteve të tyre në pleqëri. Këto shifra nuk kanë ndryshuar shumë vitet e fundit, shkruajnë autorët e studimit.

Rreth 57% e të anketuarve deklaruan gjithashtu se ishte e rëndësishme për ta që të linin disa franga për brezin e ardhshëm. “Dëshira për të qenë në gjendje të kalojë disa para është një motiv i fortë për të vazhduar kursimin në pleqëri”, tha autori i studimit, Andreas Christen, nga Swiss Life.

Dhe ka shumë për të lënë trashëgim. Sipas studimit, rreth gjysma e tatimpaguesve në pension kanë pasuri bruto prej më shumë se 300,000 CHF, përcjell tutje albinfo.ch.