Shkurt.ch

Tableti që drejtohet nga mendja e njeriut

Personi që dëshiron të drejtojë tabletin përmes mednimeve të tij, duhet të bartë një kapele ku janë të instaluara elektrodat perkatëse

Funksionimi i smartfonëve përmes shtypjes së gishtërinjve mundt`i takojë së shpejti ë kaluarës. Samsung, njëri ndër prodhuesit më të mëdhenj në botë të këtyre telefonave aktualisht është duke “mjeshtëruar” në një tablet i cili do të vihet në funksion dhe dirigjohet përmes mendimeve të njeriut, pronarit të tij.

Koncerni elektronik jugkorean në përpjekjet e tij ka angazhuar edhe shkencëtarët nga Universiteti i Teksasit. Sipas përgjegjësve të Samsungut, personi që dëshiron të drejtojë tabletin përmes mednimeve të tij, duhet të bartë një kapele ku janë të instaluara elektrodat perkatëse.

Kapelja, sigurisht, në gjendjen e tashme nuk është diçka që mund të bartet pa probleme në jetën e përdisthme, ngase edhe ashtu punët rreth këtij koncepti të ri janë ende vetëm në fillim. Ndërsa me kohë besojnë në Samsung se elektrodat mund tëinstalohen edhe në ndonjë kapele normale.