Lajme

Dy të rinj kërcënojnë kalimtarët me pistoletë në Winterthur

Dy burra të rinj zviceranë kanë kërcënuar disa kalimtarë me një armë në qendër të qytetit Winterthur. Ata u arrestuan.

Të martën, dy burra kërcënuan disa kalimtarë në stacionin hekurudhor të Winterthurit dhe në Qytetin e Vjetër të afërt me pistoletë. Ata u përpoqën të merrnin gjërat e vlefshme të kalimtarëve. Pak para orës 20, një mesazh arriti në qendrën e operacioneve të policisë së qytetit Winterthur.

Menjëherë u zhvendosën nga disa patrulla dhe morën sinjalin e autorëve që kishin dalë nga vendi i ngjarjes, siç njoftoi policia e qytetit. Në të njëjtën kohë, dy të rinj raportuan në stacionin e policisë dhe përshkruan se ata ishin kërcënuar me një armë afër stacionit nga dy persona të panjohur. Burrat pastaj ikën, shkruan 20 minuta, përcjell Albinfo.ch.

Tashmë pas disa metra përfundoi përpjekja e saj për t’u larguar. Ata u kapën nga policia dhe u arrestuan. Autorët e supozuar janë një 21-vjeçar dhe një 22-vjeçar zviceranë. Arma e vrasjes mund të gjendej dhe të sigurohej pak më vonë afër vendit të ndalimit. Është një pistoletë. Policia e kantonit Cyrih ka marrë përsipër hetimin.