Storje Suksesi

Të zgjedhësh jetën që do

Ali Avdyli, 49-vjeçar, ka arritur të ndërtojë suksesin e tij profesional në qytetin e vendlindjes, në Gjilan. Lidhja me rrënjët mbetet e fortë për shumicën prej nesh. Një kordon i vërtetë kërthizor. Aliu, pas një periudhe jete në Zvicër, kthehet prej nga ka ardhur.

Edhe pse prindërit e tij banojnë në Zvicër për më shumë se 40 vjet, Aliu vendos të largohet për t’u kthyer përgjithmonë në Kosovë që ta gjejë familjen, miqtë e tij të fëmijërisë dhe për të ndërtuar jetën e tij atje. Ai ndjente një dëshirë të thellë për të jetuar ndryshe, për të shkruar një kapitull të ri të jetës në qytetin e fëmijërisë së tij. Lidhja me rrënjët mbetet e fortë për shumicën prej nesh, por shumë pak kthehen prej nga vijnë për të ndërtuar projektin e tyre jetësor.

Si e ka përjetuar Aliu këtë ndryshim?

Ai ishte kthimi vërtet një ide e mirë?