Shkurt.ch

Temperaturat e larta në Zvicër, shkaktojnë shqetësime mjedisore

Rekorde të reja të temperaturës po vendosen, në ditët kur moti i nxehtë po vazhdon. 

Qyteti i Sionit Kantonin Valais arriti dje në 36.6. Rekordi i mëparshëm u vendos vitin 2014. 

Rekordet për këtë muaj mbajnë, Fribourg, Bern, Payerne dhe Neuchatel. 

 Temperatura e lartë brenda natës u caktua mërkurën mbrëma dhe  enjten mëngjes Vevey. 

Temperaturat e larta po shkaktojnë shqetësime mjedisore, përcjell albinfo.ch. 

Zonat prekura janë Chiasso Ticino dhe Yverdon Vaud.