Lajme

Tharsja e rrobave ombrellë u shpik për herë të parë në Cyrih, më 1947

Kuriozitet

Zvicra shquhet për shumë shpikje që shërbejnë në përditëshmërin e jetës që e bëjmë. Kësisoj edhe tharsja e rrobave ombrellë u shpik për herë të parë në Cyrih, në vitin 1947.

Linja e rrobave ombrellë, e njohur më mirë si Stewi, u shpik për herë të parë në vitin 1947 nga inxhinieri i Cyrihut, Walter Steiner.

Kjo tharëse konsiderohet më praktikja dhe përdoret në masë të madhe jo vetëm në Zvicër, por në gjithë botën.