Shqiperia

“The Times” promovon Shqipërinë përmes një ekspedite me biçikletë

Gazeta e njohur britanike ‘The Times’ përmes një artikulli të publikuar ka ndarë eksperiencën e një ekspeditë në Shqipëri me biçikletë duke promovuar kështu traditën, kuzhinën dhe peisazhin e Shqipëërisë.

“Një udhëtim nën flladin e pishave përmes një “trafiku” rosash, kuajsh, fermerësh të ngarkuar me prodhimet e tyre dhe njerëzish mikëpritës ndaj çiklizmit”, thuhet mes tjerash në reportazh, transmeton albinfo.ch.

Aty përshkruhen traditat, pazaret, Komani e Valbona, shtëpitë e veçanta të Himarës, çatitë e gurta të Gjirokastrës, këngët e Korçës, shija e fërgesës së Tiranës dhe plot bukuri të tjera të Shqipërisë, që këtë sezon veror po përgatitet të mirëpresë jo vetëm vizitorët e bregdetit, por edhe turistët e sportit, aventurës e kuzhinës.

“Shqipëria është një vend i jashtëzakonshëm turistik, shkruan Paul Bloomfield për ”The Times”.

Këtë përvojë, autori i ekspeditës e quan të jashtëzakonshme.

Linku i artikullit original:

https://www.thetimes.co.uk/article/the-unexpected-place-youll-ëant-to-tour-this-summer-on-tëo-ëheels-bkbz9p0zp?fbclid=IëAR12xy30SbXJvvrM0f044aIDZUrHp-HFAL0VYHteË2t9ZCDFI9Ue7HGOhCA