Lajme

Trajtimet jourgjente rrisin koston e kujdesit shëndetësor në Zvicër

Këshilli Federal ka lëshuar së fundmi rekomandimet e tij për frenimin e kostove spirale të kujdesit shëndetësor dhe deputetët po diskutojnë gjithashtu mënyrat për të mbajtur nën kontroll shpenzimet, përcjell albinfo.ch.

Një nga arsyet e shumta për kostot e larta është se shumë njerëz përdorin shërbimet e urgjencës spitalore për lëndime të vogla ose simptoma të parëndësishme.

Sipas Martin Kuhn, drejtor menaxhues i transportit të urgjencës Regio-144, numri i rasteve të vogla për të cilat thirret shërbimi i ambulancës po rritet ndjeshëm.

“Emergjencat joserioze spitalore kontribuojnë në kosto të larta dhe rritje të primeve”, tha Matthias Müller, zëdhënës i Santésuisse, një grup ombrellë për kompanitë e sigurimeve.

Të dy sugjerojnë që për të frenuar rritjen e mprehtë të kostove të kujdesit shëndetësor, njerëzit që përdorin burimet e urgjencës në mënyrë të panevojshme duhet të paguajnë për shërbimin nga xhepi i tyre, në vend që t’ua faturojnë atë kompanive të sigurimit.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI