Lajme

Trub është fshati më i bukur i Zvicrës në vitin 2019

Fshati me pak banorë por me qetësi e bukuri natyrore u zgjodh si fshati më i bukur për këtë vit.

Komuna e Trubit në Emmental u emërua fshati më i bukur në Zvicër. Kryetari i bashkisë është shumë i lumtur dhe dëshiron të festojë titullin me një festival fshati.

Gëzimi mbizotëron në Bernë: Komuna me 1350 banorë, 140 ferma dhe qendra piktoreske e qytetit merr çmimin si fshati më i bukur në Zvicër. Ajo mbizotëroi kundër njëmbëdhjetë kandidatëve të tjerë.

Kryetari Peter Aeschlimann vështirë se mund ta besojë fitoren: “Gëzimi është i madh. Por unë gjithashtu kisha një ndjenjë të mirë. “Ai është i bindur që i gjithë rajoni do të përfitojë nga çmimi:” Kjo sigurisht do të japë një nxitje për turizmin në Oberemment dhe industrinë vendase. ”

Mbi të gjitha, Aeschlimann sheh dy arsye pse votimi ishte në favor të Trub. Nga njëra anë, “ndjenja shëruese e botës”: “Kur vizitorët ndriçojnë në sheshin tonë të fshatit, ata thonë: ‘është mirë dhe qetë këtu!” “Nga ana tjetër, fshati përfiton nga fama e tij nga filmat si” Die Herbstzeitlosen »Ose« The Verdingbub ».

Titulli i nderuar së shpejti do të festohet me një festival fshati, njofton Aeschlimann. “Para së gjithash, ne duhet të përhapim lajmin e mirë në fshat”.