Lajme

Ulet imigracioni, më pak punëtorë të huaj arrijnë në Zvicër

Numri i personave që lëvizën në Zvicër në gjashtë muajt e parë të këtij viti ishte më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2018, tregojnë shifrat e reja, përcjell albinfo.ch

Numri i përgjithshëm i njerëzve që lëvizën në vend ra në 1.8 për qind (63,333) në gjysmën e parë të këtij viti, sipas shifrave të fundit nga Sekretariati Shtetëror për Migracionin.

Një total prej 44,321 njerëzish u transferuan në Zvicër nga shtetet e Bashkimit Evropian dhe EFTA-s nga janari deri në qershor, duke rënë 1.3 për qind në të njëjtën periudhë të një viti më parë, shkruan albinfo.ch.

Ka pasur gjithashtu një rrëshqitje prej 2.8 për qind në numrin e njerëzve nga vendet e tjera (të ashtuquajtur shtetas të vendit të tretë) në 19,012.

Në të njëjtën kohë, emigracioni nga Zvicra ra 3,9 për qind në gjashtë muajt e parë të këtij viti.

Shumica e njerëzve që lëvizën në Zvicër në gjysmën e parë të këtij viti erdhën për arsye pune (52.5 për qind). Megjithatë, numri i përgjithshëm prej 33.245 ishte në rënie prej 2.1 për qind në një vit më parë.

28 për qind e njerëzve erdhën në Zvicër për arsye të bashkimit familjar.

Që nga qershori 2019 kishte 2,096,182 të huaj që jetonin në Zvicër kundër një popullsie prej rreth 8.5 milionë, përcjell albinfo.ch.