Lajme

Vetëm rreth 91,000 zviceranë kanë marrë vaksinën e dytë përforcuese kundër koronës

Sipas zëdhënësit të BAG, periudha që kur vaksinat përforcuese kanë qenë të mundshme për mbi 80-vjeçarët është ende relativisht e shkurtër

Vetëm 91,166 njerëz në Zvicër kishin marrë një vaksinim të dytë përforcues kundër Covid-19 deri më 1 gusht, transmeton albinfo.ch. BAG e arsyeton këtë, ndër të tjera, me faktin se aktiviteti i vaksinimit është mjaft i ulët në verë. 60 për qind e personave që kanë marrë vaksinën e dytë përforcuese ishin mbi 80 vjeç.

Vaksinimi i dytë përforcues rekomandohet aktualisht nga BAG  (Zyra Federale e SHëndetit Publik) dhe Komisioni Federal për Vaksinimin (Ekif) për njerëzit me imunitet të rëndë dhe njerëzit mbi 80 vjeç, por jo për popullatën e përgjithshme.

Sipas BAG, nuk është ende e mundur të vlerësohet nëse numri i vaksinimeve të dyta përforcuese është i lartë apo jo. Sipas zëdhënësit të BAG, periudha që kur vaksinat përforcuese kanë qenë të mundshme për mbi 80-vjeçarët është ende relativisht e shkurtër.