Zvicër

Vizitorët vendas mbështesin industrinë e turizmit zviceran

Numri i banorëve zviceranë që bëjnë pushime në vendin e tyre u rrit vitin e kaluar për të ndihmuar industrinë e turizmit të rimëkëmbet pjesërisht nga efektet katastrofike të pandemisë, përcjell albinfo.ch.

Numri i qëndrimeve gjatë natës në hotele nga vendasit arriti në 21 milionë në vitin 2021, një rritje prej 27.9% nga viti i parë i pandemisë. Kjo rriti numrin e përgjithshëm me një të katërtën nga viti 2020, por ky ishte ende 25% nën nivelet e vitit 2019.

Megjithëse muajt e hershëm të verës panë një rritje të shpejtë të numrit të turistëve të huaj, hotelet, restorantet dhe lehtësitë e tjera turistike mbaheshin kryesisht në këmbë nga vizitorët me bazë në Zvicër, sipas Zyrës Federale të Statistikave, përcjell tutje albinfo.ch.