Lajme

Vjena teston një avatar për personat me dëmtim të dëgjimit

Kompania e transportit publik të Vjenës, Wiener Linien, është e para në botë që teston një avatar për dëmtimin e dëgjimit në një aplikacion të transportit publik.

Raportohet se Wiener Linien është e para në botë që teston një avatar për dëmtimin e dëgjimit në një aplikacion të transportit publik, përcjell albinfo.ch.

Vlen të theksohet se ky avatar quhet Iris dhe Wiener Linien është në kërkim të vullnetarëve për të testuar përdorimin e avatarit.

Në mënyrë që njerëzit të marrin të gjithë informacionin e nevojshëm për një udhëtim të qetë me automjetet e transportit publik, avatari virtual i punonjësve të Wiener Linien, Iris, në të ardhmen do të përkthejë informacione të rëndësishme, siç është planifikimi i rrugës së udhëtimit.

Pothuajse 5000 emra stacionesh Wiener Linien dhe pothuajse 30 lloje të keqfunksionimeve që ndodhin ose në automjete ose në rrjetin e linjave të transportit të qytetit janë përkthyer paraprakisht.

Çdo pjesë e informacionit do të shënohet me një palë duar të kuqe. Pas fazës së testimit, e cila do të përfundojë në fund të nëntorit, zhvilluesit e avatarit do të integrojnë Irisin në aplikacionin ekzistues WienMobil, përmes të cilit qytetarët e Vjenës, si dhe turistët, mund të marrin të gjitha informacionet për orarin dhe ndërprerjet e funksionimit të mjeteve të transportit publik nga viti 2017.

Përveç versionit për telefonat Android,, është planifikuar edhe një version për iOS, njoftuan autoritetet e Vjenës.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI