Politikë

Nehat Kida

Politikan

Prej më shumë se 6 vjetësh Nehat Kida është angazhuar me politikë në këtë qytet, ndërsa ka 4 vjet që është këshilltar i parë shqiptar që përfaqëson komunitetin shqiptar në Asamblenë Komunale të Interlakes.

Politikani me origjinë nga Kosova kishte siguruar një ulëse në Asamblenë Komunale të Interlakes, duke kandiduar në zgjedhjet lokale në këtë komunë më 2011.

Ai kishte gjetur përkrahjen në zgjedhje duke fituar shumicën e votave.

„Për këtë i falënderoj shumë si bashkatdhetarët e mi shqiptarë, por edhe qytetarët zviceranë”, tha Nehat Kida.

Për angazhim politik Kida ka zgjedhur Partinë Social Demokrate.

„Qëndrimi politik dhe mbështetja për të huajt si dhe integrimi i të rinjve janë disa nga ato që më kanë bërë të jem pjesë e kësaj partie“, tha Kida.

Si përfaqësues politik i shqiptarëve në Interlaken me rrethinë, njëkohësisht edhe si kryetar i shoqatës kulturore shqiptaro-zvicerane “Dardania” në Interlaken, politikani Kida është angazhuar për avancimin e pozitës së komunitetit shqiptar në këtë pjesë të Zvicrës.

„Nuk mungon përkrahja e vazhdueshme nga institucionet lokale, andaj edhe falënderimet nuk mungojnë asnjëherë. I falënderoj shumë për gjithë ndihmën që kanë ofruar dhe që në të ardhmen do ta ofrojnë për komunitetin shqiptar në këtë komunë“, tha për albinfo.ch politikani shqiptar.

Ai thotë se bashkatdhetarët e tij në Interlaken gëzojnë një imazh të mirë në Zvicër.

„Shqiptarët këtu janë në përgjithësi shumë punëtorë, ku mundohen që në çdo aspekt të japin kontributin e tyre, mirëpo edhe atdhedashuria nuk mungon për vendlindjen, ku edhe në kohë të vështira nuk e kanë kursyer veten për atdhe“.

 

Nehat Kida është me origjinë nga fshati Cermjan i komunës së Gjakovës në Kosovë. Babai i një fëmije, Kida ka një eksperiencë të gjatë të angazhimit në aktivitete të ndryshme në Interlaken. Ai ka të kryer shkollimin në drejtimin Ekonomi-Marketing. Është kryetar i shoqatës kulturore „Dardania”, po ashtu menaxhon edhe një firmë “Kida Consulting Immobilien GmbH”.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriNehat Kida
  • Vendi ku vepron:Interlake-Bern-Zvicër
  • Profesioni:Politikan

  WHO’S WHO të tjera