Shkurt.ch

Zvicër: Dyshuan se makinat ishin pastrim i parave, ja çfarë konfirmuan

Tre vjet parë, policia e Gjenevës ndaloi 50 vjeçarin Teodorin Obiang aeroport, ndërsa po përgatitej për transportuar makinat jashtë vendit. Policia thotë se dyshuan se makinat ishin pastrim parash. 

Autoritetet e Gjenevës kanë konfirmuar se 25 supemakinat i përkasin djalit sunduesit Guinesë Ekuatoriale do  dalin në ankand shtator dhe ardhurat do dërgohen programet sociale vendin e varfër afrikan. 

Makinat, cilat përfshijnë Lamborgini, McLarens, Ferrari dhe një Koenigsegg, pritet shiten për shumë se 13 milion franga, përcjell albinfo.ch.

 Vitin e kaluar një gjykatë e Gjenevës kundërshtoi argumentin se makinat ishin automjete zyrtare qeveritare.