Lajme

Zvicër: Përfundimi i testeve falas për Covid-19 – ‘sinjal i gabuar’, paralajmëron mjeku kryesor

Testet e Covid nuk do të rimbursohen më nga autoritetet federale zvicerane për njerëzit me simptoma nga 1 janari 2023. Kjo është e gabuar, duke dërguar “sinjal të gabuar” këtë dimër, thotë një zyrtar i lartë mjekësor, përcjell albinfo.ch.

Një valë e re infeksionesh me koronavirus dhe pranime në spital u shfaq në Zvicër në shtator; numrat që atëherë janë stabilizuar në një nivel të lartë. Një total prej 18,588 rastesh të reja Covid u raportuan më 6 dhjetor për periudhën e mëparshme shtatëditore, me një rënie prej 2.5% në krahasim me javën e kaluar. Zyrtarët shëndetësorë megjithatë thonë se ka një numër të lartë të infeksioneve të reja të paraportuara.

Numri i testeve të raportuara për Covid ka rënë nga një kulm prej 100,000 në ditë në kulmin e pandemisë në rreth 8,000-13,000 teste ditore.

Të enjten, Dhoma e Përfaqësuesve ndoqi Senatin, duke rënë dakord për t’u dhënë fund testeve falas të Covid nga janari 2023 në vend të planit origjinal të mesit të 2024-ës, përcjell tutje albinfo.ch.