Lajme

Zviceranët duhet të përshtaten që pushimet t’i bëjnë në vend

Të shkoni me pushime në shtetin tuaj dhe në fshat, në grupe më të vogla dhe ndonjëherë me kufizime – ky është realiteti i ri, të cilit duhet të përshtatet industria e turizmit, sipas një studimi të Universitetit të St Gallen

Lëvizshmëria dhe shoqërizimi: të dy janë të padëshirueshëm në kohën e Covid-19. Prandaj, industria e turizmit ishte e para që u prek nga bllokimi i qeverisë dhe masat e tjera dhe “do të jetë një nga të fundit që rihapet”, shkruajnë autorët e studimit Christian Laesser dhe Thomas Bieger, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa njerëzit me siguri duan të udhëtojnë, ata mbeten të gatshëm ta bëjnë këtë për shkak të rreziqeve shëndetësore dhe pasigurive ekonomike, thonë ata. “Për momentin, Zvicra duhet të përshtatet me turizmin vendas. Kjo është e vështirë të kontrollohet për shkak të mysafirëve hezitues, vendimeve për njoftime të shkurtra dhe qëndrimeve të shkurtra. ”

Sistemet fleksibël të çmimeve mund të ndihmojnë në balancimin e kohës së pikut dhe shfrytëzimin e kapaciteteve.

Autorët presin një shërim të hershëm me grupe më të vogla që udhëtojnë me familjen ose miqtë dhe njerëzit që nuk i përkasin grupeve të rrezikut. Udhëtimet e planifikuara me makinë, motoçikletë ose biçikletë në zona relativisht të largëta dhe me popullsi të paktë, preferohen më shumë sesa udhëtimet më të gjata në grupe më të mëdha që përdorin transportin publik, përcjell tutje albinfo.ch.

Presioni i çmimit

Çmimet në hotelet urbane për turistët dhe biznesmenët ka mundësi të bien nën një presion të veçantë gjatë verës dhe vjeshtës, parashikon studimi.

Ndërsa rimëkëmbja ka filluar në Zvicër, ka të ngjarë të përhapet në Evropë nga tremujori i tretë i vitit 2020.

Një rikuperim në turizëm nga kontinentet e tjera nuk pritet të vendoset deri rreth mesit të vitit 2021, besojnë autorët.

Autorët në fjalë mendojnë se turizmi ndërkombëtar nuk do të “shërohet” tërësisht për tre vjet të tjerë.