Shkurt.ch

Zviceranët paguajnë më shumë për revista dhe veshje se vendet e tjera

Konsumatorët zviceranë paguajnë më shumë për revista të ndryshme dhe veshje, krahasuar me çmimet që paguajnë vendet fqinje. Një studim i grupit konsumatorëve zbuloi se diferenca e çmimeve është e lartë Itali dhe Francë se sa Gjermani.  

Për shumë njerëz jetojnë Zvicër, gjetjet e Aleancës Zvicerane Shoqatave Konsumatorëve nuk janë surpizë.  

Studimi zbuloi se “çmimi shtesë”  i bën revistat mesatarisht 127 % kushtueshme se sa Itali, 57% se sa Francë dhe 51% se sa Gjermani. Revista italiane e makinave “Quattroruotis” është  e shtrenjtë kur shiten mbi kufirin kantonin zviceran Ticinos, përcjell albinfo.ch. 

Veshja është rreth 25% e shtrenjtë Zvicër se sa tri vendet fqinje, por përsëri diferenca e çmimeve ndryshon sipas etiketës.  

Autorët e raportit thonë se TVSH është e ulët Zvicër se sa në tri vendet krahasuese.