Lajme

Zvicra duhet të promovojë më mirë gjuhët e saj, thotë Këshilli i Evropës

Frëngjishtja dhe gjermanishtja duhet të promovohen më shumë në kantonet zvicerane, ku janë gjuhë jozyrtare, ndërsa italishtja dhe romanishtja duhet të shtyhen më shumë në jetën ekonomike dhe sociale, sipas një raporti të publikuar nga Këshilli i Evropës, njofton albinfo.ch.

Raporti mirëpret gjithashtu “ndihmën financiare të ofruar nga autoritetet federale për kantonet dygjuhëshe të Bernës/Bernës, Fribourg/Freiburgut, Graubünden/Grischun/Grigioni dhe Valais/Wallis për masat e tyre në lidhje me shumëgjuhësinë”.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI