Lajme

Zvicra i dha një rekord prej 100 milionë franga Programit Botëror të Ushqimit në vitin 2021

Gjatë vitit 2021, Zvicra i dha 100 milionë CHF Programit Botëror të Ushqimit, raportoi RTS, shuma më e lartë vjetore që vendi i ka dhënë ndonjëherë programit, përcjell albinfo.ch.

Një shtytës kryesor i madhësisë së pagesës ishte një nevojë në rritje për lehtësim ushqimor ndërkombëtar. Mungesa e ushqimit dhe kequshqyerja preku rreth 800 milionë njerëz në më shumë se 90 vende në vitin 2021.

Pjesa më e madhe e parave të dhuruara nga Zvicra gjatë vitit 2021 shkuan në Afganistan, Etiopi, Kongo, Jemen, Somali dhe Madagaskarin.

Sipas Manuel Bessler, i cili përfaqëson Këshillin Federal në lidhje me ndihmën humanitare, paratë shpëtuan jetë duke ofruar ndihmë urgjente ushqimore, kryesisht në Jemen dhe Afganistan.

Duke pasur parasysh situatën aktuale globale, ka të ngjarë që ndihma zvicerane për të ulur urinë dhe kequshqyerjen do të mbetet po aq e lartë në vitin 2022.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI