Shkurt.ch

Zvicra me nivelin më të lartë të punësimit “part time” në Evropë

Në vitin 2018, 7% e fuqisë punëtore të Zvicrës pohuan se do të donin të punonin më shumë. Gratë janë më të prekurat

Edhe pse shihet si një nga vendet më të zhvilluara, sipas stastitikave në Zvicër janë 830,000 njerëz të papunë. Kjo përfshin 356,000 individë të nënpunësuar, 231,000 të papunë dhe 243,000 njerëz që janë në kërkim të punës, por jo në dispozicion për të filluar menjëherë.

Me 7 %, Zvicra është një nga vendet me normën më të lartë të papunësisë, përcjell albinfo.ch.

Norma e papunësisë është gjithashtu e lartë në Spanjë (5.6%), Qipro (5.4%) dhe Greqi (5.2%). Në Bashkimin Evropian është 3.4%. Në të gjitha vendet e BE-së dhe EFTA, me përjashtim të Rumanisë, shkalla e papunësisë për gratë është më e lartë se për burrat.