Bota

Pse frikësohen gjermanët?

Shtatëdhjetë e një përqind e të anketuarve në Air-plus-Fau kanë frikë nga sulme të reja terroriste

Rreth tre të katërtat e gjermanëve i frikësohen terrorizmit pas disa sulmeve në Gjermani dhe qytete të tjera evropiane, thuhet në një sondazh.

Shtatëdhjetë e një përqind e të anketuarve në Air-plus-Fau kanë frikë nga sulme të reja terroriste. Kjo është dy për qind më pak se vitin e kaluar kur ky tregues ishte në një rekord të lartë.

Vendet e dyta dhe të treta në mesin e të anketuarve janë ekstremizmi politik dhe tensionet e refugjatëve, respektivisht 62 dhe 61 për qind.

Pastaj vijnë fatkeqësitë natyrore (56 për qind) Sondazhi ishte realizuar disa javë pas sulmit në Londër dhe para se të ndodhet në Barcelonë, raportoi DPA, përcjell albinfo.ch.