Kosova

Vreshtarët kërkojnë ndihmën e qeverisë për grumbullimin e rrushit

Shoqata e Vreshtarëve dhe ajo Vertareve Enologji
kërkojnë nga institucionet e vendit ndihmë për problemin që kanë vreshtarët e rrushit në Kosovë.

Këto dy shoqata thonë se janë duke bërë përpjekje maksimale në mënyrë që të gjendet një zgjidhje të problemit të grumbullimit të rrushit por që deri tash nuk kanë arritur ta bëjnë një gjë të tillë, transmeton albinfo.ch.

“Të dy shoqatat janë pajtuar që pa ndihmën e qeverisë, ky problem nuk ka zgjidhje dhe i cili përsëritet çdo vit. Andaj bëjmë apel te të gjithë mekanizmat e shtetit që të involvohen në zgjidhjen e këtij problemi, i cili do zgjidhje urgjente pasi që jemi në prag të fushatës së vjeljes”, thuhet në kërkesën e tyre drejtuar ekzekutivit të vendit.