CH-Ballkani

“Welt am Sonntag”: Kroacia atraktive për të investuar në patundshmëri

 

“Welt am Sonntag”, në një tekst të gjerë të shkruar për çmime të favorshme të pasurive të patundshme në Kroaci.

Si shembull është përmendur sipërmarrësi zviceran, Dennis Bandaka, i cili me 2,7 milionë në ishullin e Korcula ka blerë një hotel të vogël dhe ka në plan për të blerë 10 hotele tjera.

Artikulli thotë se në Kroaci mund të përfitoni në aspektin e çmimeve dhe fitimeve.

Më tutje thuhet se Kroacia ka një turizëm të mirë, por edhe për investitorët privatë mund të përfitojnë duke blerë prona në këtë vend.

Artikulli thotë se me lëshimin me qira një apartamenti në Kroaci mund të fitoni mesatarisht prej 6.2%.

Të huajt janë të këshilluar që në qoftë se marrin me qira prona për të hapur një kompani në Kroaci mund edhe t’i shpëtojnë taksave.