Ekonomi

12 mijë vende pune nëpër banka barten nga Britania në BE

Nga 3500 deri në 12.000 vende pune në sektorin financiar do të transferohen nga Britania e Madhe në Bashkimin Evropian, për shkak të Brexit-it, tha Catherine Mekinis në Londër.

Ajo vuri në dukje se në afat të gjatë, shumë vende pune mund të zhduken. Por, sipas mënyrës se si po shkojnë gjërat, mund të presim largimin e shumë njerëzve, thotë McGinis.

Bankat, kompanitë e sigurimeve dhe menaxherët e aseteve në Mbretërinë e Bashkuar kanë filluar për të hapur zyrat e tyre në BE para braktisjes së Britanisë së Madhe nga blloku evropian në mars të vitit të ardhshëm për të siguruar vazhdimësinë e biznesit, tha agjencia britanike “Reuters”, përcjell albinfo.ch.


 Të tjera nga Ekonomi