Lajme

Qeveria zvicerane të japë më shumë pushtet për të spiunuar bankat

Qeveria zvicerane po planifikon të zgjerojë kompetencat e Shërbimit Federal të Inteligjencës dhe ta lejojë atë të përgjojë bankat.

Ajo dëshiron të jetë në gjendje të hetojë transaksionet që mund të përfshijnë financimin e terrorizmit.

Aktualisht agjencia nuk ka fuqi të kërkojë nga bankat informacione për klientët – edhe nëse klienti shihet si një rrezik sigurie, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Çdo kërkim i një banke do të kërkonte autorizimin e Ministrisë së Mbrojtjes, të Drejtësisë dhe të Jashtme.

Lëvizja po diskutohet tani deri më 9 shtator.