Koronavirusi: çast pas çasti

2 mijë raste ditore në javën e fundit në Zvicër

Këtë javë, Zyra Federale e Shëndetit Publik të Zvicrës (FOPH) raportoi 14,051 raste pozitive me Covid-19 dhe 366 vdekje

Gjatë shtatë ditëve deri më 22 janar 2021, numri i rasteve ditore të raportuara në Zvicër ishte mesatarisht 2,007, një shifër 19% më e ulët se mesatarja e raportuar ditore e 2,464 e raportuar një javë më parë.

Numri i vdekjeve javore të raportuara ra 5% nga 387 në 366, duke arritur një numër total të vdekjeve prej 9,012 (8,345 konfirmuar pozitiv). Kjo është një normë për frymë prej 1.04 për 1.000, përcjell albinfo.ch.

Gjatë 24 orëve të fundit u raportuan rezultatet e 26,667 testeve, me pozitivitetin e testit prej 8%.

Përveç numrave të vogël, shkalla e riprodhimit në të gjithë vendin ka rënë. Shkalla e llogaritur më së fundmi është 0.79, që do të thotë se një individ mesatar i infektuar infekton 0.79 njerëz të tjerë. Shkalla ndryshon në të gjithë vendin dhe është rritur në 1.07 në Gjenevë. Normat e riprodhimit përmbajnë një vonesë. Llogaritja më e fundit daton 12 janar 2021.

Shtrëngimi i njësive të kujdesit intensiv (ICU) mbetet i lartë në disa pjesë të vendit. Përdorimi i ICU në Luzern (88%) dhe Bazel (88%) aktualisht janë më të lartat në shkallë vendi.

Në të gjithë Zvicrën, 74% e totalit të shtretërve të ICU në dispozicion janë aktualisht në përdorim, nga 79% një javë më parë. Sidoqoftë, jo të gjitha këto shtretër janë të certifikuar për përdorim të ICU. Nga ata që janë, 88% janë të zënë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI