Lajme

2020-ta, përgjysmim i numrit të udhëtarëve dhe fluturimeve në Kosovë

Numri i udhëtarëve që e kanë vizituar Kosovën ka rënë për 55%, krahasuar me shifrat e një viti më parë. Që nga 1 janari e deri më 31 tetor të këtij viti, në Kosovë kanë ardhur 906 mijë e 24 persona, kurse gjatë kësaj periudhe janë realizuar gjithsej 6720 fluturime.

Në të njëjtën periudhë gjatë vitit të kaluar, kur nuk ishte e pranishme pandemia Covid – 19, Kosovën e kishin vizituar mbi 2 milionë persona. Deri në tetor të vitit 2019, ishin realizuar gjithsej 14 mijë e 966 fluturime.

Për rreth 4 muaj, Kosova, por edhe vendet e tjera të BE-së kishin vendosur kufizime dhe mbyllje kufijsh mes tyre. Pas lirimit të këtyre masave, numri i bashkatdhetarëve që vizituan Kosovën u rrit dukshëm.

Në bazë të të dhënave të Aeroportit të Prishtinës, vetëm në muajin tetor në Kosovë kishin hyrë 77 mijë e 772 qytetarë nga vende të ndryshme. Kurse nga Kosova drejt këtyre vendeve kishin udhëtuar në total 78 mijë e 144 qytetarë.

Në këtë muaj u realizuan gjithsej 522 fluturime. Kosovarë të shumtë që jetojnë në vendet evropiane nuk kishin arritur që për më shumë se një vit t’i vizitojnë familjarët dhe shtëpitë e tyre. Për ta muajt e mbylljes totale ishin më të rendit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI