Lajme

21-vjeçari kosovar, shkelës recidivist i rregullave të trafikut, del para gjykatës në Zvicër

“Mbreti” i supozuar, i cili jeton në lagjen Bülach, ka bërë shumë me makinën e tij të shpejtë. Në shtator 2021 ai provokoi një lojë të rrezikshme “mace me miun” në autostradën e aeroportit drejt Bülach. Së pari ai parakaloi një shofer Seat me Audi-n e tij. Në atë kohë ishte 19-vjeçar, e detyroi burrin te makina tjetër të ngadalësonte shpejtësinë. Shoferi i Seat-it më pas parakaloi, për t’u parakaluar sërish në rrugën me dy korsi, shkruan Blick.

Kosovari nuk u mjaftua me ngacmimet: i akuzuari më vonë parkoi Audi-n e tij matanë rrugës. I frikësuar, shoferi i Seat-it iu desh të ndalonte – dhe më në fund kaloi rreth Audi-t në të djathtë mbi korsinë e biçikletave. Akti i fundit i kësaj farse rrugore: Në Eglisau, ngatërrestari e kapërceu shoferin e Seat në një kthesë të verbër me trafik që po afrohej.

Kur gjyqtari e pyeti nëse ishte në dijeni se sa i rrezikshëm ishte veprimi i tij, kosovari tha se nuk e kishte idenë në atë kohë. Tani është e qartë për të.

Edhe një herë ai voziti përgjatë autostradës me 270 km/h, filmoi shpejtësinë e tij me celular dhe u kap tre herë pas timonit pa letërnjoftim. Ai gjithashtu inkurajoi të dashurën e tij për të kryer kundërvajtje në trafik. Një video e telefonit celular tregon se ai i kërkon gruas të lëvizë në një rrethrrotullim në drejtim të gabuar dhe më pas të kalojë nëpër zonën 80 me 120 kilometra në orë, përcjell albinfo.ch.

Kosovari ka rrëfyer në gjykatë, shkruan “Zürcher Unterländer”. Gjyqtari e pyeti 21-vjeçarin se pse duhet të largohej pa dënim me burg. Ai u shfaq i penduar. Ai “mësoi shumë”.

I pandehuri kishte diçka për të qenë i lumtur: ai ende ka një shans, por gjykatësi paralajmëron se ai i shmangej ngushtë një dënim me burg.

Ai u dënua me dy vjet burg dhe një gjobë prej 120 tarifash ditore nga 50 franga secila – të dyja i nënshtroheshin një periudhe prove prej tre vjetësh. Ai gjithashtu duhet të paguajë shpenzimet procedurale prej gati 4000 frangash dhe një gjobë prej 300 frangash, shkruan Blick.