Fun

25 qytetet ekonomikisht më të fuqishme në botë

“CityLab” dhe „Martin Prosperity Institute“ kanë përpiluar një listë të qyteteve ekonomikisht më të fuqishme në botë, ndërsa në dy vendet e para figurojnë Londra dhe Nju-Jorku.

Janë marrë parasysh disa kritere për ranglistën e krijuar: ndikimi ekonomik, barazia dhe cilësia e jetës, fuqia financiare dhe konkurrenca globale. Nga 25 qytete, dhjetë janë nga Evropa, pesë nga Shtetet e Bashkuara dhe shtatë nga Azia.

Vendin e 23-të e ndajnë Moska, San Francisco dhe Uashingtoni, ndërsa në vendin e 22-të vjen Gjeneva. Vend i 18-të është e ndarë nga Shanghai, Pekini, Oslo dhe Bostoni.

Vendi i 16-të i takon Osakas dhe Dublinit, ndërsa i 14-ti është i ndarë nga Helsinki dhe Sydney. Renditja është kjo:

13. Cyrihu
12. Chicago
10. Toronto, Stokholm
9. Vienna
8. Seul
7. Los Angeles
6. Singapor
5. Paris
4. Hong Kong
3. Tokio
2. Londër
1. New York