Lajme

300 mijë njerëz mbesin pa shtëpi në Bejrut

Shpërthimi masiv që ndodhi në Bejrut pasditen e së martës la të vdekur së paku 100 njerëz, 4 mijë të të lënduar dhe mbi 300 mijë njerëz kanë mbetur pa shtëpi.

Kryetari  i Bejrutit Marwan Abboud, shpërthimet në Bejrut i krahason me atë të Hiroshima dhe Nagasaki.

“Mendoj se janë rreth 250.000 deri  në 300.000 njerëz që tanimë janë pa shtëpi dhe vlerësimet e dëmëve arrijnë shifren rreth 5 miliard euro” , ka thënë ai.

“Në jetën time, kurrë nuk kam parë shkatërrim të kësaj shkalle, kjo ngjanë me atë se çka ka ndodhur në Japoni, Hiroshima dhe Nagasaki”.