Koronavirusi: çast pas çasti

300 persona të vaksinuar janë infektuar me Covid në Zvicër

Që nga fillimi i fushatës së vaksinimit në Zvicër, në janar dhe deri më 22 korrik, 300 njerëz të vaksinuar plotësisht morën koronavirusin, sipas Zyrës Federale të Shëndetit Publik (FOPH).

Shumica e infektimeve janë për shkak të llojit Delta, i cili përhapet shpejt dhe shumë ngjitës, i cili aktualisht përbën 96.7 për qind të rasteve, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Sidoqoftë, zëdhënësi i FOPH-së, Daniel Dauwalder, tha se numri i njerëzve të vaksinuar plotësisht që kanë marrë virusin mbetet proporcionalisht shumë i ulët, duke pasur parasysh se 3,985,251 e banorëve të Zvicrës janë imunizuar plotësisht deri më tani. 

46 % e zviceranëve janë vaksinuar me dy doza në Zvicër, kurse 53 % të paktën kanë marrë një dozë. 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI