Koronavirusi: çast pas çasti

500 të infektuar në spitalet universitare të Gjenevës

Rreth 500 pacientë në spitalet universitare të Gjenevës (HUG) ishin infektuar me Covid gjatë valës së dytë të pandemisë.

Kjo shifër bazohet në numrin e njerëzve që u testuan pozitivisht gjashtë ditë pas shtrimit në spital, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

HUG tha se ka zbatuar masa për të parandaluar përhapjen e infeksioneve Covid midis pacientëve dhe incidente të tilla “janë zhdukur gjatë tre javëve të fundit”.

Që nga tetori, 4,000 pacientë me koronavirus janë trajtuar në HUG.

Rreth 10 për qind e tyre vdiqën, por jo domosdoshmërisht nga ndërlikimet e Covid-19.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI