Bota

7 refugjatë afrikanë vdesin nga të ftohtit

Shtatë refugjatë janë gjetur plotësisht të ngrirë nga të ftohtit në anijen që i çonte ata nga Afrika drejt Evropës. Ngjarja e dhimbshme ka ndodhur në afërsi të ishullit italian Lampedusa. Bashkë me ta edhe 15 refugjatë tjerë kanë pësuar ngrirje të thellë dhe janë në gjendje kritike.

Gjithsej në anijen është shpëtuar nga rojat detare italiane në natën në mes të të dielës dhe të hënës kanë qenë 105 refiugjatë.

Refugjatët, siç bëjnë të ditur mediet italiane, kishin kërkuar ndihmë gjatë të dielës përmes telefonit satelitor.

15 të mbijetuarit që kanë pësuar ngrirje me rezik për jetën janë transportuar me helikopter në një spital në Lampedusa.