Lajme

A do të kenë të drejtën e votës emigrantët në Gjenevë?

Banorët e Gjenevës do të shkojnë në qendrat e votimit për të vendosur mbi një iniciativë të nisur nga sindikatat dhe e majta politike, duke u bërë thirrje të huajve që kanë jetuar në kanton për të paktën tetë vjet që të mund të votojnë dhe të kandidojnë për poste politike në kantonal, përcjell albinfo.ch.

Shtetasit e huaj tashmë mund të votojnë në Gjenevë në nivel komunal, por mbështetësit e nismës argumentojnë se ‘përmirësimi’ i tij në të drejtat e votimit kantonal është i rëndësishëm, sepse do t’u mundësonte të huajve të kenë më shumë ndikim politik.