Lajme

A duhet të anashkaloni shujtën gjatë fluturimit?

Një linjë ajrore po u kërkon klientëve të saj të anashkalojnë vaktin (shujtën) e tyre gjatë fluturimit, duke e quajtur atë një “zgjedhje etike”, shkruan “Euronews”, përcjell albinfo.ch.

Japan Airlines (JAL) u ofron pasagjerëve ‘Opsionin e Kapërcimit të Vaktit të Zgjedhjes Etike JAL’ për pasagjerët që nga viti 2020, duke i lejuar fluturuesit të anashkalojnë shërbimin e kateringut në rrugë të caktuara.

Kompania tani ka njoftuar se opsioni do të ofrohet në të gjitha rezervimet e fluturimeve në mbarë botën.

Zgjedhja e ndihmon linjën ajrore të reduktojë mbetjet ushqimore, thotë JAL.

JAL i ka këshilluar pasagjerët se heqja dorë nga vakti i fluturimit është një zgjedhje më e qëndrueshme, pasi redukton mbetjet ushqimore.

Transportuesi sugjeron gjithashtu të anashkaloni drekën ose darkën do të thotë më pak ndërprerje të gjumit.

“Dëshirojmë t’ju prezantojmë një shërbim të ri “JAL Ethical Choice Meal Skip Option”, ku mund të anuloni vaktet tuaja gjatë rezervimit për të shijuar gjumin tuaj gjatë gjithë fluturimit”, shkroi kompania në një email drejtuar klientëve.

JAL thotë gjithashtu se do të dhurojë një shumë të pazbuluar për “Kapërcim vakti” për Sekretariatin TFT për “të përdoret për programet e vakteve shkollore për fëmijët në vendet në zhvillim”.

Transportuesi japonez tashmë ka vënë në dispozicion opsionin “Meal Skip” në të gjitha fluturimet dhe të gjitha kabinat.

Për të hequr dorë nga shërbimi ushqimor, klientët duhet të regjistrojnë opsionin e tyre 25 orë ose më shumë përpara kohës së nisjes së fluturimit.

Për ta bërë këtë, pasagjerët duhet të vizitojnë faqen e internetit të JAL dhe të zgjedhin opsionin “Pa vakt”, përcjell tutje albinfo.ch.